Kahve ve fal



 Ne demiş eskiler '' fala inanma, falsızda kalma''


 Hep üzüntüler çıkar zaten fallarda  çok zor bir dönemden geçiyorsun önüne iki yol çıkacak  bu senin sınavın olacak o iki yoldan birini seçeceksin.
 Başına çorap örüyor birileri... 
Birde hep çekemeyen bir yakın vardır falda, nasılda herkesin falına girer o  fesat akraba!

Helede kaşı gözü söylendiğinde, haz etmediğin bir akrabaya benzediyse tamam o akraba artık ebedi düşmandır.
 (belkide o akrabanın hiç umurunda bile değilsin.)

 Çok kalabalık bir ortama gireceksin  ve orada sorunlar yaşayacaksın, eyvah! zaten bunu duydun ya artık her  gittiğin ortamda sorun yaratacak insan ararsın, insanlara dik dik bakmaktan başına belayı alırsan şaşma!

Evin içinde bir hasta var bu durum seni çok yıpratıyor... 
Kişi tepki vermezse olay hızlıca geçilir, tepki verirse yada dayanamayıp  hastanın kim olduğu söylenirse iyi olup olmayacağı sorulursa, ona göre bir kaç kelime daha söylenir vicdana  sığdırdığı kadar.

 Sen çok iyi birisin ve hep içine atıyorsun  kimse seni anlamıyor ve seni çok üzüyorlar, hele ailen  hiç destek olmuyor, aslında ailende iyi insanlarda  sen yansıtmıyorsun onlara. 
Onlarla küçük çaplı sorun yaşayacaksın  kafada anında bin bir soru oluşuyor eve gidince aileyle kesin sorun yaşanacak artık.!  

Sevdiğin kişi ile çok sorun yaşıyorsun ancak çok iyi biri bu seni seviyor(iyi niyetli  falcı) Her şey iyiye gider ona daha bir ısınırsın.

 Ancak  Falı bakan kişi
Sevdiğin kişi seni hiç önemsemiyor sen çok seviyorsun hep değer veren önemseyen sen olmuşsun  çok ızdırap vermiş bu ilişki sana  ama sen bıkmışsın, doymuşsun üzüntüye  dur diyeceksin yeni bir hayata başlayacaksın,  dediği andan itibaren artık o kişi için   diken üstünde yaşam başlamıştır. 
 Karşı taraf ne yapsa altında bir şey aranır çünkü bize acı veriyor falcı bile bildi! 
Biz ak kaşığız!
 Falcı  senin sevdiğini sevmedi bir kere     bitti o  artık bitti !

  Sizde şakasına yada merak ettiğiniz için  fal baktırdığınızda hep buna benzer şeylerle karşılaşıyorsanız,   aslında olay şundan ibaret ;

 Bilinç altımıza verilen  bilinçli yada bilinçsiz telkinlerden ibaret her şey ,  çünkü herkesin ortak noktası bunlar sadece içerikleri farklıdır kimi daha az kimi daha çok yaşar bu olayları .

Aslında şakasına dediğimiz,  aman inanmıyorum bir baktırayım dediğimiz fallar o kadar çok hayatımızı etkiliyor ki   adeta bizi yönetiyorlar.
 Sonrasında yanlış aldığımız kararlarla baş başa kalabiliyoruz.

Diyanet İşleri (5/MÂİDE-90: Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.)


 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rare Disease Day and the promises of personalized medicine

O ur daughter Ellen wrote the post that I republish below 3 years ago, and we've reposted it in commemoration of Rare Disease Day, Febru...