ÇOCUK MASALLARI NASIL OLMALI

ÇOCUK MASALLARI NASIL OLMALI

Anne ve babaların çocuklarını doğumundan itibaren hassas bir şekilde yetiştirmeleri en doğal arzularıdır. Özellikle yaşlarının ilerlemesi ile kitap okuma isteklerinin başladığı zamanlarda anne baba okunacak hikayelerin içeriği, türleri masalların geçtiği yerleri, konuları konusunda tedirgin olup kararsız kalmaktadır. Fakat dikkat edilmesi gereken konu masalda korkutucu öğeler kullanılmamalı, masalın geçtiği tehlikeli olaylar altı çizilmeli ve mutlaka iyi bir sonla bitirilmelidir.
Bu yaş grubuna anlatılacak hikayelerin geçtiği yerler, kullanılan karakterler ve mekanlar gerçekçi olmalı ve çocuğun hayalinde canlandırabilmelidir. Tripleks evin çatısından dedesinin çıkan malzemelerini ülkemizin çocuklarının anlayabilmesi zor bir hal almaktadır. Zira çatı arasında 3 nesil öncesinin eşyalarını saklamak çok az mutlu azınlığın yapabildiği bir başarıdır. Çocuğunuzun yaşadığı gerçekler ile uyumlu olmalı anlatılan olaylar hayal gücünü zorlasa da algısına uyabilmelidir.
HİKAYE anlatırken içgüdülerinize güvenmeniz dışında bu konuda profesyonel makaleleri okuyarak uzman öğütlerine kulak vermelisiniz. Eğer çocuğunuza zarar verdiğini düşündüğünüz bir detay var ise hikayenin konusunu istediğiniz gibi değiştirmekten endişe etmeyin. Ayrıca aynı hikayeyi defalarca dinlemekten bıkmayan çocuğunuza kızmayın okumaya devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rare Disease Day and the promises of personalized medicine

O ur daughter Ellen wrote the post that I republish below 3 years ago, and we've reposted it in commemoration of Rare Disease Day, Febru...