Dualarım neden kabul olmuyor?




Vaktin birinde ,bir adam yaşarmış uzak bir yerde  hep Allah'a tevekkül eder, kimseye minnet etmez, çiftçilikle geçinir gidermiş.

 Bir gece namazını kıldıktan sonra ellerini açmış 
''Ya Rabb'im ben aciz bir kulunum haşa sana isyanım olamaz şükrüm daimdir ancak bende  varlıkla sınanmak isterim bende güzelliklerle sınanmak isterim bilirim ki , Cennet buradan hayırlı ama varlığını hissetmek isterim.'' deyip ellerini yüzüne götürmüş.

 O anda duasına icabet edilmiş  hikaye bu ya,   bir melek görevlendirilmiş  git bu kulun kapısına beş civciv bırak bir çuvalda yem bu civcivler büyüyüp yumurtlamaya başladığında altın yumurtlasınlar bir ömür boyu rahatlık içinde keyif sürsün. 
Sabah olunca kapısında beş civciv bir çuvalda yem gören adam hem şaşkın hem sevinçli  derken  adamı almış bir düşünce bu bir çuval yem bitince ben ne yaparım en iyisi ben bu civcivleri  ve yemi satıp bu haftaki rızkımı çıkarayım...

 Gece olur yine dua eder ertesi gün adamın tarlasına saçar görevli melek altınları adam tarlasını sürmeye gidecektir  sabanı vurdukça altınlar çıkacaktır.
 Sabah olur adam tam tarlaya gidecek, komşusu gelir sabanını istemeye  adam derki '' bak komşu sabanı veririm ama önce benim tarlayı  süreceksin'' tamam der komşu gider tarlaya...

 Gece olur yine  aynı duayı eder  melek bakar ki adam her gün aynı köprüden geçip camiye gidiyor o köprüden tek geçende o  hemen köprünün ortasına  bir kese altını bırakır,   sabah ezanı okunur adam camiye gitmek için yola çıkar tam köprünün başına geldiğinde  kendi kendine  ''ben şimdi genç sayılırım ihtiyarlığımda gözlerim  görmez olursa bu köprüden nasıl geçerim  bir gözlerimi kapayımda deneyeyim'' der...
 Kapar gözlerin köprüde yürümeye başlar ayağına bir şey takılır(altın kesesi)   bir tekme atar kese uçar dereye...

 Gece olur namazını kılar adam tam açar ellerini, hemen Melek varır yanına görünür adama ey  adem oğlu elini açarsın  dua edersin iyi hoşta   biraz da gözünü açsan der:))
 Yani kıssadan hisse bazen  sadece isteriz istemeye o kadar çok odaklanırız ki, istediğimiz şey önümüze altın tabakta konulsada farkına varamayız.

Dualarıma Aminim olur musun?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rare Disease Day and the promises of personalized medicine

O ur daughter Ellen wrote the post that I republish below 3 years ago, and we've reposted it in commemoration of Rare Disease Day, Febru...