Nebevi Tıp: Hacamat


  
  Bu, biraz uzun ve okurken dikkat gerektiren bir yazı olacak. O yüzden lütfen bir bardak çay alınız, etrafta gürültü yapan şeyler varsa kapatınız (Çocuklar da dahil) ve önyargılarınızı ötede bir yere bırakıp (Balkon olabilir) öyle okumaya başlayınız. 




  "Eski hekimler hikmet sahibi idi. O yüzden hekim denirdi. Herhangi bir şikayette bedene bütün olarak bakardı ve sebebini tek bir organda aramazdı. Şimdi doktorlar organların hastalıklarına göre bölümlere ayrıldığından hastalığın sebebi çok başka bir organ kaynaklı ise anlayamayabiliyor. 
  Bir hastalık vücutta yolunda gitmeyen şeylerin sonucu olarak çıkar. Misal, tansiyonu yükselen birine düşürücü ilaç vermek bunu baskılamaktır. Çünkü tansiyon yükselmesi bir sonuçtur, sebebini bulup buna müdahale etmelidir.

    Bir ülkede limon ve sarımsak yetişiyorsa orada antibiyotik kullanmanın mantıklı bir açıklaması olamaz."
   (Bizzat tecrübe etmişliğim vardır. Biz ailece haftada birkaç gece bölünmüş sarımsak yutarız ve mevsim hastalıklarına yakalanmayız çok şükür.) 

   Bu ve bunun gibi gerekçeleri ile açıklanan pek çok görüşe Gerçek Tıp kitabından ve hacamat yaptırdığım uzmanlardan ulaştım. Zamanla paylaşırım inşallah.




 Yazarın, sünnet ve hadis eksenli konuşmaları, yaşının çok altında dinç görüntüsü dikkatimi çekmişti. Kendisiyle tanışamasam da (Geçen yıl vefat etti, Allah rahmet eylesin) talebeleriyle tanıştım. 
  Şifa veren uygulamalar ve beslenme tavsiyeleri, Peygamber Efendimiz (s.a.v) ve önceki Peygamberler (a.s) kaynaklı.
  Kitabında hastalıklar, deterjanlar, açlık oruçları, sülük terapisi, organ temizleme yöntemleri, çeşitli bitkiler, doğal ilaç yapımı, doğum vs gibi pek çok konu yer alıyor. 

⭐  

 Hacamat ise bunlardan biri. Cebrail aleyhisselam tarafından Efendimize (s.a.v) Mirac'da emredilen bir uygulama. 

  Hastalıktan kurtulma ve sağlığı koruma amaçlı kupa kapatılarak, küçük çiziklerle derinin altındaki ölü hücrelerin ve atık maddelerin toplandığı noktalardaki kan alınıyor. Böylece beden temiz kan üretiyor ve yenileniyor. 
  Her organ için sırtta ilgili bölüme yapılarak o organın temizlenmesi arınması sağlanıyor. 

   İlaç kullanımı, sezaryen, telefon, internet, insanların olumsuz enerji ve nazarları bizim ruh ve beden sağlığımızda kötü tesirlere sebep oluyor. 
  Maalesef insanımızın çoğu hastalıklı. Bu yüzden kadın, erkek mutlaka yaptırmalı.        Hatta bir seferinde küçük bir çocuğa yapılırken gördüm.
   Dikkat bozukluğu, hiperaktivite, anlama zorluğu vs. gibi pek çok sorun için de faydalı olduğunu söylemişti yapan kişi. 


 Gelelim Efendimizin (s.a.v) mübarek tavsiyelerine:

  "Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır. Bütün hastalıklara şifâdır. Aç karnına hacamat aklı ve hafızayı arttırır. Baş hacamatı (cankurtaran) yedi derde şifadır, cinnet, baş ağrısı, cüzzam, baras, uyuklama, diş ağrısı, baş dönmesi." 

 Faydaları için fotoğrafları büyüterek okuyunuz. 




    Hacamatın belli günleri ve şartları vardır. Perşembe, pazartesi, salı, pazar. 
   Aç karnına olmalı, o gün hayvansal gıda yenmemeli ve duş alınmamalı. 
  Mutlaka manevi olarak da donanımlı birine yaptırmalı.  

   Uzun zamandır hastalığı olsun veya olmasın çevremdeki herkese  anlatarak bilinçlenmelerine ve az insanın bildiği bu sünneti öğrenmelerine vesile olmaya çalışıyorum.
  Bazen korkan arkadaşlarımla beraber gidiyorum, hem yanında bulunayım, hem kendim de yaptırayım diye. İşlem bittikten sonra ilk sözleri, korktuğum gibi değilmiş, kendimi çok iyi ve enerjik hissediyorum, oluyor.
   Şimdilerde pek çok arkadaşım da hacamat oluyor, çevresine tavsiye ediyor. 

  Nebevi tıp tavsiyeleri devam edecek inşallah. Tecrübeleriniz veya sorularınız varsa lütfen bizimle paylaşın.

 Buraya kadar okuduysan azizim bir köpüklü kahveyi hak ettin demektir. Hadi üşenme kalk. 
   Bu arada ben üçüncü çayımı içiyorum. Ne kadar ince eleyerek yazmışım hesap et gari. 

Sevgiler, şifalar...


♥ 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rare Disease Day and the promises of personalized medicine

O ur daughter Ellen wrote the post that I republish below 3 years ago, and we've reposted it in commemoration of Rare Disease Day, Febru...